Asuntokauppaa yhteisvoimin

Rakennusliike Tikakoski ja Aktia Kiinteistövälitys Turku hoitavat yhdessä Tikakosken uudiskohteiden myyntiä.


-Yhteistyö on jouhevaa ja mutkatonta. Täytyy ihan nostaa hattua myyntijohtaja Jorma Juurikalle ja koko Tikakosken tiimille siitä, ettei mistään tarvitse vääntää, vaan kaikki menee aina todella mukavasti, aloittaa asunnonvälittäjä Johanna Pulkkinen Turun Aktiasta.

Pulkkinen on toiminut kiinteistövälittäjänä Aktialla jo yli 10 vuotta ja sitä ennenkin alalla viitisen vuotta. Yhteistyötä rakennusliike Tikakosken ja toimitusjohtaja Anssi Heinosen kanssa on takana koko Aktia-uran ajan.

- Aiempi välittäjämme aloitti yhteistyön, jota minä olen saanut jatkaa. Kun Tikakoskelle on tullut jotain meille sopivia projekteja, Anssi on aina soittanut minulle, kiittelee Johanna.


Alussa mielikuvien myyntiä

Johanna Pulkkinen on vuosien aikana myynyt Tikakosken tekemiä omakotitaloja ja rivitaloja Turun suunnalta esimerkiksi Liedosta, Lemusta ja Maskusta.

- Muistan vieläkin yhden rivitaloyhtiön näytön Liedossa vuosia sitten. Satoi kaatamalla vettä, mutta siitä huolimatta neljä porukkaa tuli näyttöön mutaiselle työmaalle. Heistä kaksi porukkaa teki varauksen kohteesta ensimmäisen työmaanäytön perusteella.

Pitkässä yhteistyössä osataan arvostaa kummankin ammattitaitoa:

- Jorma saattaa jo suunnitteluvaiheessa kysyä minun mielipidettäni siihen, onko tontti mielestäni hyvä tai ovatko asunnot järkevän kokoisia. Toki he tekevät päätöksen itse, mutta arvostavat myös minun mielipidettäni asiasta.

Uudistuotannon myymisen haasteena on Pulkkisen mukaan se, että asiakas ei välttämättä osaa nähdä paperilta valmista kohdetta.

- Asiakas ei voi vielä konkreettisesti miettiä, että tuohon laitan sohvan tai tuohon ruokapöydän. Uudistuotannolle on kuitenkin aina oma ostajakuntansa, vaikka minulla ei ole myydä muuta kuin mielikuvia ennen kuin kohde on valmis.


Naantalin helmi

Nyt kauppaa tehdään Asunto Oy Naantalin Swingistä. Kohteen rakentaminen ja ennakkomarkkinointi alkoivat kesällä 2017. Yhteistyö alkaa yleensä noin puolitoista vuotta ennen kuin rakennettava kohde on valmis.

- Ensimmäiset varaukset tehtiin kesällä 2017 ja kaupat alkuvuodesta 2018. Järjestimme yhden yleisen näytön keväällä 2018, jolloin muutamiin asuntoihin pääsi sisälle, vaikka kohde oli vielä kesken.

Swingin etuja ovat Pulkkisen mukaan upea paikka ja arkkitehtuuri, huippuluokan materiaalit ja rakennustekniikka. Rakennuksen on suunnitellut rakennusarkkitehti Nina Helin Bellarc Oy:sta.

- Myynnissä on yhä ihania kolmioita ja neliöitä, jotka ovat kooltaan 68–137 m2. Rohkeasti vaan yhteydenotto minuun tai Jormaan, jos huoneisto Naantalissa kiinnostaa, vinkkaa Johanna.


Laadukasta työtä

Johanna Pulkkinen arvostaa pitkään jatkunutta yhteistyötä ja kiittelee Tikakosken tiimiä monipuolisesta rakentamista, idearikkaasta suunnittelusta sekä erinomaisesta työn laadusta.

- On valtava etu, että heillä suunnitellaan erilaisia pohjia ja käytetään monipuolisesti materiaaleja verrattuna samanlaisiin pohjaratkaisuihin ja perusmateriaaleihin, joita tosi moni toimija kuitenkin käyttää.

Työn jälki on Pulkkisen mukaan aina ollut ensiluokkaista eikä asiakkaiden ole tarvinnut palata jälkikäteen reklamoimaan asiasta.

- Nyt odottelen mielenkiinnolla, millaista yhteistyötä pääsemme Swingin jälkeen tekemään, unelma-ammatissaan oleva Johanna Pulkkinen toteaa hymyillen.


untitled-50_-_kopio.jpg

untitled-49_-_kopio.jpguntitled-24.jpg

untitled-14.jpg

untitled-25_-_kopio.jpg

untitled-1_-_kopio.jpg

untitled-5_-_kopio.jpg

untitled-36.jpg

Ota yhteyttä:


Jorma Juurikka, 040 8333 983, jorma.juurikka@tikakoski.fi

Johanna Pulkkinen, 040 3002 305, johanna.pulkkinene@aktialkv.fi

  • Tilaajavastuu
  • Kasvuyritys
  • Kasvuyritys
  • Kasvuyritys
  • Rakennusteollisuus
  • Rala-pätevyys